Participants

Team information (in dutch)
by Marco Stoovelaar
Click on the link
to view the roster
Royal Greys (België)

Royal Greys is één van de oudste honkbal- en softbalverenigingen in België (opgericht in 1947 als Luchtbal Greys). De club is ook één van de succesvolste. Het heeft de meeste honkbaltitels en de softbalsters werden tienmaal landskampioen. De ploeg nam zevenmaal deel aan de toernooi om de Premiere Cup.
Roster
Titans Softball Club (Botswana)

Titans debuteerde in 2017 als eerste Afrikaanse ploeg in een Europees clubtoernooi. In het Italiaanse Montenegrano eindigde Titans toen op de zesde en laatste plaats in het European Cup-toernooi. De ploeg begon toen wel met een overwinning op Princ Zagreb uit Kroatië (2-0).


Roster
Joudrs Praha (Tsjechië)

Joudrs Praha is één van de bekendste en succesvolste softbal-verenigingen in Tsjechië, waarvan de geschiedenis begon in 1991.
De club speelt al vele jaren om de Tsjechische titel en bracht verschillende internationals voort, waaronder Eva Rendlová, die dit seizoen in de Golden League uitkwam voor DSS. Joudrs werd zesmaal landskampioen. Joudrs Praha is een regelmatig deelnemer aan Europese clubtoernooien. Zo nam de ploeg zeven keer deel aan het toernooi om de Premiere Cup en zesmaal aan de Cup Winners Cup. Vorig jaar won Joudrs in Haarlem het brons op het Premiere Cup-toernooi.
Roster
BCF Paris (Frankijk)

Softbalclub BCF Paris werd aanvankelijk als honkbalclub opgericht in 1968. Tweemaal nam Paris deel aan de strijd om de Cup Winners Cup.
Daaronder het toernooi van vorig jaar in Caserta (Italië) waar Paris op de elfde plaats eindigde.
Roster
Wesseling Vermins (Duitsland)

Wesseling Vermins werd opgericht in 1989. Het softbalteam werd vijfmaal Duits kampioen. Internationals Claudia Volkmann en Katharina Szalay, die in de Nederlandse Golden League uitkomen voor Terrasvogels, zijn verbonden aan Wesseling Vermins. De ploeg nam tweemaal deel aan de Premiere Cup. Vorig jaar Cup werd Wesseling zevende op het toernooi om de Winners Cup in Caserta (Italië).
Roster
London Angels (Groot-Brittannië)

London Angels is een succesvolle club uit de Engelse hoofdstad die al enige jaren op het hoogste niveau speelt in de London Fastpitch Softball League. De softbaploeg nam acht keer deel aan een toernooi om een Europese beker. Vijf keer was dat het toernooi om de European Cup. Drie keer was London Angels deelnemer aan een Cup Winners Cup-toernooi, waarvan eenmaal in de B-poule.
Roster
Bollate (Italië)

Tienvoudig Italiaans landskampioen Bollate Softball Club werd opgericht in 1969 door de gepassioneerde familie Soldi, die nog altijd nauw betrokken is bij de vereniging. Door de jaren heen leverde Bollate verschillende speelsters aan de nationale Italiaanse ploeg, waaronder werpster Greta Cecchetti. Oranje-international Saskia Kosterink speelde een aantal seizoenen voor Bollate, terwijl international Britt Vonk vorig jaar het shirt van Bollate droeg. Vorig jaar waren de velden van Bollate de locatie van het Europees Kampioenschap Softbal waar Nederland de titel veroverde. Bollate nam viermaal deel aan het toernooi om de Premiere Cup en was tweemaal present bij de Cup Winners Cup.
Roster
Euro Stars (Nederland)*

De historie van Euro Stars begint in 1947 toen bij voetbalvereniging RFC een honkbal-afdeling werd opgericht. In 1966 volgde een afsplitsing en ging de honkbal-afdeling verder onder de naam Euro Stars, waarna kort erna ook een softbal-afdeling volgde. Eén van de meest toonaangevende en stimulerende personen binnen de club sinds dat jaar was Rinus van der Ham, die vele jaren bestuurslid is geweest, waaronder voorzitter. In
1986 verhuisde de club van Rotterdam naar Capelle a/d IJssel. Euro Stars is één van de weinige verenigingen die zowel in honkbal als softbal in de hoofdklasse heeft gespeeld.
Roster
Sparks Haarlem (Nederland)

In 1950 werd in Haarlem softbalclub HHC opgericht. Die fuseerde in 1991 met honkbal/sofbal-vereniging Sparks, waarna onder die naam verder werd gespeeld. De naam veranderde in Sparks Haarlem in 2002 na een fusie met SC Haarlem. Inclusief voorloper HHC komt de ploeg sinds 1965 onafgebroken uit in de hoogste afdeling. De enige andere club die datzelfde presteert is Terrasvogels. Het softbalteam van Sparks Haarlem is één van de succesvolste in Nederland. Sinds de jaren zestig speelden vele internationals voor de Haarlemse club. HHC was in 1952 de eerste Nederlandse landskampioen. Als HHC veroverde de ploeg twaalfmaal de titel. Als Sparks Haarlem werden de softbalsters elfmaal kampioen. Het Santpoortse Terrasvogels is met vijftien titels recordhouder. Door de jaren heen nam Sparks Haarlem regelmatig deel aan een Europees bekertoernooi. Zo was de ploeg (HHC en Sparks Haarlem samen) zeventien keer deelnemer aan het toernooi om de Premiere Cup, die vijfmaal werd gewonnen. Acht keer nam Sparks Haarlem deel aan de strijd om de Cup Winners Cup, waarvan er vier werden gewonnen. Vorig jaar moest het toen organiserende Sparks Haarlem genoegen nemen met de vierde plaats op het toernooi om de Premiere Cup.
Roster
Kalita (Rusland)

Het Russische Kalita debuteerde in 2014 in een Europees bekertoernooi.
In dat jaar nam de ploeg deel aan de strijd om de Cup Winners Cup in Porpetto (Italië) en eindigde toen op de negende plaats.
Roster
Atlético San Sebastián (Spanje)

Club Atlético San Sebastián is een grote multi-sportclub opgericht in 1958. Andere sportsecties binnen de club naast honkbal en softbal zijn ondermeer tennis, volleybal, triatlon, rugby, hockey, basketbal en atletiek. De softbal-afdeling werd opgericht in 1990 en werd in 2015 landskampioen. Tweemaal kwam San Sebastián uit in een Europees bekertoernooi, in 2016 was dat de Cup Winners Cup en vorig jaar de European Cup. Een jaar geleden, in Montegrenaro (Italië), bereikte de Spaanse ploeg de finale, maar verloor toen met 9-4 van Caroussel (Rusland).
Roster
Eagles Luzern (Zwitserland)

Eagles Luzern werd opgericht in 1981 en is één van de vier pionierclubs in de historie van het Zwitserse honkbal en softbal. Het softbalteam van de vereniging werd zevenmaal landskampioen. Zesmaal nam de softbalploeg deel aan een Europees bekertoernooi, waaronder twee keer de Cup Winners Cup. Vorig jaar eindigde Eagles op de tiende plaats op het Cup Winners Cup-toernooi in het Italiaanse Caserta.
Roster